Gjeld til det offentlige

Offentlig gjeld kan påvirke om du får utbetalt pengene dine

Hva betyr offentlig gjeld eller gjeld til det offentlige?

Gjeld til det offentlige kan ta mange former, og du kan se noen eksempler nedenfor. Hvis du har gjeld til det offentlige, er det en mulighet for at den overskytende skatten du mottar gjennom TaxHelper vil bli brukt til å motregne gjelden din i stedet for å bli utbetalt.

Hvis sparepengene dine ikke er tilstrekkelige til å dekke hele gjelden, får du ingen utbetaling. Pengene vil i stedet bli brukt til å dekke hele eller deler av gjelden. Selv om det kan være litt skuffende å ikke få noen utbetaling, får du likevel god nytte av sparepengene fordi du slipper å betale ned deler av gjelden.

Nedenfor kan du lese mer om hvordan dette påvirker prisen vår, utbetalingen din og mer til.
portræt

Hva er eksempler på offentlig gjeld?

Her er noen eksempler på hva offentlig gjeld er:

Ubetalt skatt eller gjeld: Dette kan for eksempel være ubetalt barnebidrag, moms, arveavgift eller eiendomsskatt.

Utestående bøter og avgifter: Hvis du har fått bøter eller avgifter fra offentlige myndigheter, for eksempel politiet, og ikke har betalt dem innen forfallsdato, kan du ha gjeld i form av utestående betalinger.

Restskatt fra i fjor: Når skattemeldingen er ferdig, kan det vise seg at du må betale restskatt til Skatteetaten. Dette kan også være en gjeld som sparepengene dine kan brukes til å dekke.

Hvordan fungerer utbetaling og pris når jeg har gjeld?

Det finnes to alternativer for hvordan utbetaling og pris kan fungere når du har gjeld til det offentlige.

Eksempel 1: Vi har funnet en besparelse på 3000 kroner som du normalt ville fått utbetalt, men du har gjeld til det offentlige. Hvis gjelden din er mindre enn besparelsen, f.eks. 1000 kroner, vil Skatteetaten bruke 1000 kroner av de 3000 kroner til å nedbetale gjelden din. Du vil derfor bare få utbetalt 2000 kroner.
Vår pris for tjenesten er 30% av det man sparer, noe som i dette tilfellet tilsvarer 900 kroner.

Eksempel 2: Et annet eksempel kan være at du har 4000 kroner i gjeld til det offentlige og vi har funnet en besparelse på 3000 kroner. I dette tilfellet vil hele beløpet på 3000 kroner bli motregnet i gjelden din. Det betyr at du ikke får noen utbetaling fra Skatteetaten, men til gjengjeld får du redusert din offentlige gjeld med 3000 kroner.
Vår pris for tjenesten er 30% av det man sparer, noe som i dette tilfellet tilsvarer 900 kroner.

I begge tilfeller tilbyr vi muligheten til å utsette betalingen eller fordele den over flere måneder. Du kan alltid kontakte oss for en avtale.
portræt

Hvordan vet jeg om jeg har offentlig gjeld?

Når Skatteetaten har behandlet fradragene dine, vil de informere deg om du har gjeld til det offentlige. Hvis du ikke har noen gjeld, vil Skatteetaten vanligvis utbetale pengene i løpet av noen få dager. Du får pengene direkte til kontoen du har oppgitt til Skatteetaten.

Hvis du derimot har gjeld, vil du motta et brev fra Skatteetaten som forklarer hvordan gjelden din skal reduseres.

Hvis du vil ha mer informasjon om tilbakebetaling av gjeld eller har andre spørsmål, kan du kontakte Skatteetaten på 800 80 000.

teamphoto

Teamet bak

Vi hjelper deg hele veien for å sikre at du får de pengene du har krav på.

Det finnes ingen dumme spørsmål, så ikke nøl med å kontakte oss på support@taxhelper.no.

Vi står klare til å hjelpe deg alle hverdager fra kl. 9.00 til 16.00.

support@taxhelper.no